Alla inlägg den 28 april 2017

Av Leijon - 28 april 2017 09:30

Igår var jag hos min läkare och fick beskedet att jag är sjukskriven  helt till och med 31 augusti! Det är med blandade känslor jag tog emot beskedet; Lättad för att vardagen verkligen inte funkar just nu, totalt knäckt över att jag inte kan göra rätt för mig. Nu får jag gilla läget och göra det bästa av situationen.

Lite tröstande tankar till mig själv och kanske även till dig:

Vi är inte skapade till att "bara vara" utan till att vara något, till att uträtta något, jag menar inte att man ska klättra på karriärsstegen utan man kan t ex vara generös, god medmänniska.  Som människa känner man sig inte värdefull om man inte gör något med sitt liv. MEN märk väl att vårt värde ligger inte i vad vi presterar.

 

Om självförtroendet är grundat i tron på att jag är skapad av Gud - då har jag fått ett antal gåvor och då vill jag åstadkomma något med dessa gåvor- Något som har bestående värde.

När vi gör något värdefullt ökar vår självtillit. Vi är så mycket mer än det vi gör MEN det vi gör utgör en viktig del av det vi är. Meningen med livet måste bli tydligt för oss. För att må bra måste livet bestå av lek, kärlek och arbete (inte nödvändigtvis lönearbete)eller som min käre Richard säger; We had to Love, laugh and live fully together.


Som en munk en gång svarade på frågan om du fick leva ditt liv en gång till hur skulle det se ut:

Jag skulle göra fler misstag!

Jag skulle släppa loss och vara mer avslappnad.

Jag skulle vara dummare/mer naiv.

Jag skulle resa mer.

Jag skulle vara tokigare.

Jag skulle klättra mer i berg.

Jag skulle simma mer i floder och se fler solnedgångar.

Jag skulle vandra mer och mer.

Jag skulle äta mer glass och mindre bönor.

Jag skulle börja gå barfota tidigare om våren.

Jag skulle åka mer karusell.

Jag skulle plocka fler tusenskönor.

Jag skulle se mig omkring och njuta av livet.

 

Så vänner - bloggläsare - gör din dröm/ önskan till en verklighet redan idag!! Det är aldrig försent att göra något nytt eller att göra något annorlunda.

Ovido - Quiz & Flashcards