Alla inlägg den 25 april 2017

Av Leijon - 25 april 2017 11:52

Idag har dagen börjat bra - jag har varit hos min frissa och blivit ansad och ompysslad! Det är så gott att bara sitta där och småprata lite, smutta på en kopp kaffe, och hon fixar håret. Detta lyx på hög nivå! När man är sjukskriven är detta en dyr lyx men jag sparar så jag kan fixa mitt hår för jag mår bra av det och känner mig snygg efteråt. Då drar jag hellre in på något annat.

Ett annat må bra tips är att fokusera på det jag har istället för det jag inte har. Glädjen i de små vardagliga sakerna som jag annars tar för givet. Det kostar inget. 

Skriv ner dina önskningar och titta på dem ibland och du ska se att vissa saker är redan uppfyllda.

När jag fyllde år så bjöd jag mina goaste vänner till lite fika och spel. De behövde inte ge några presenter bara komma men om de ville ha något med till mig så talade jag om att jag gärna tog emot fröer, sticklingar och blommor till trädgården eftersom kassan är skral och jag älskar min trädgård så hjälpte de mig att kunna även i år göra fint i min trädgård. Tack för det goingar!! Mina vänner hjälpte mig att uppnå några av mina önskningar.

Börja varje dag med att vara snäll mot dig själv. Se dig i spegeln och säg: Hålla där snygging! Du är värd ett bra liv, jag har mycket att ge och du är fantastisk! Kodjo Akolor (stand-upare) lärde mig detta!

Rör på dig varje dag även om det regnar och ruskar, det är inte en myt att hundägare sällan är förkylda.

Acceptera att du är lite hängig ibland. Dra ner på de tråkiga sakerna. Du behöver inte städa, handla, tvätta så ofta! Ordet perfekt föder stress - ersätt det med tillräckligt bra!!

Glöm inte av humor! Skratta är befriande!

Skäm bort dig själv!

Varje kväll gör jag iordning min njutarskål - det är också lyx. 

 

Den innehåller:(varierar lite beroende på vad jag har hemma - moroten är viktig för den renar kroppen)

Morot

Vindruvor

Äpple

Tomater

Clementin

Jordgubbar

cironsaft ovanpå ger lite syra.

Jag sover så gott när jag ätit detta också - plockmat hela kvällen! Botar mitt sockersug som annars kommer krypande på kvällen och då kan jag defenitivt inte sova om jag äter sött på kvällen.

Jag har IBS-mage och detta är jättebra mot det också. 

Jag gör också ett te som jag dricker under hela dagen.

1 liter vatten

1 tsk kanel

6 st lagerblad

1 msk honung

Koka upp allt och låt sjuda i 5 minuter. Låt det svalna och sila ifrån. Ställ i en tillbringare och drick en kopp då och då under dagen. Funkar väldigt bra för mig.


Låt dig bli ompysslad idag - av någon i din närhet eller av dig själv. NJUT!!!

 


Ovido - Quiz & Flashcards