Alla inlägg den 22 april 2017

Av Leijon - 22 april 2017 15:12

 

Idag kom jag att tänka på olika möten som jag  fått genom mina jobb- Jag har arbetat  nästan hela min yrkesverksamma liv med barn och ungdomar inom kyrkans ram. En liten kanalje som jag hade äran att träffa hette Adam. Jag fick också en nära kontakt med hans föräldrar. 

Adam lärde mig många viktiga saker! Ni som har barn eller barnbarn i er närhet - LYSSNA och LÄR! De har så mycket klokskaper att komma med.

En kväll var jag hembjuden till Adams familj som bestod av adam hans mamma, pappa och två syskon. 

Föräldrarna berättade för mig hur de var uppvuxna med bönen "Gud som haver" och ville föra denna tradirion vidare till sina barn. De två syskonen ; Sara och Isak rabblade på men Adam tyckte det var bra tråkigt och när man inte förstår man man säger är det inte så lätt. Så pappan i familjen beslöt en kväll att det är ok med fri bön för Adams del. Adam lös upp och började be både allvarliga saker och man hörde mellan raderna ekot från vuxna i hans närhet. sedan kunde det bli lite vad som helst och ibland fick de vuxna bita sig i läppen för att inte skratta högt t ex när Adam avslutade sin bönestund med "Vi ber i efternamn Amen". Men oftast slogs dom av Adams entusiasm och glädje över att prata med Gud som när han bad "Gud det är så härligt att leva så jag nästan svimmar!"

Det man kan lära sig av ADam är att säga vad man menar till Gud utan trams och ordbajseri runt omkring som t ex när han bad om en ängel så sa han det med ett litet tillägg: Gud skicka en ängel hit och helst en med guldjeans och vingar.

En kväll hade nog orden tagit slut för Adam; han började så fint med Gud..........senvar det tyst. Han tog ny sats och sa Gud........gör nå´t!Amen

Det var allt och mer blev det inte.


Nu när jag sitter och tänker på Adam och hans föräldrar så kan jag känna att jag skulle vilja stämma in i den bönen; Gud...gör nå´t Amen!

När man ser på nyheterna och vad som händer i och med världen och människans okränkbarhet så finns inga ord, bara Gud...gör nå´t Amen! Grip in! Ta över Gud! Amen


Så mycket klokt från en liten fyraårig pojke i västsverige.



Ovido - Quiz & Flashcards