Alla inlägg den 14 april 2017

Av Leijon - 14 april 2017 21:35

Det är ett mänskligt privilegium som man kan kalla att ta ett steg åt sidan. Man ger sig en chans att reflektera över vad som händer. Detta steg åt sidan ger perspektiv på tillvaron. Man kan ta detta steg åt sidan vid olika tillfällen t ex på morgonen innan dagen börjar och på detta sätt konfrontera sin rytm i livet och hitta dagens utgångspunkt,

Man kan ta detta steg åt sidan på bussen, i bilen, på löprundan osv.

Att medvetet använda några minuter varje dag till att reflektera över det som händer, vrida perspektiven rätt böja sitt liv en liten bit in mot Sanningen och Livet. För mig som är kristen handlar det ofta om en stund tillsammans med vår Herre.

Detta steg åt sidan kan ha olika bottnar. Det jag kan vinna är nya perspektiv över mig själv och mitt liv. Det är lätt att börja sitt liv som original men raskt vara på väg att bli en kopia. Det finns så mycket i vår omgivning som fräter på originalet och får oss att ställa oss in i ledet bland vänner och kollegor, men också samhället istort att bli politiskt korrekt.

Med ett steg åt sidan kan vi få möjlighet till regelbunden reflektion som gör att jag vågar välja mitt liv och fortsätta tända mitt ljus - kosta vad det kosta vill!

I steget åt sidan kan verkligheten få starkare konturer och människorna tydligare färger och jag kan avkoda Guds plan med mitt liv lättare.

Det finns ett rop hos oss alla som vårt höghastighetsliv kan tysta ner. Jag kan tappa greppet om mitt sanna jag. Det är med ett steg åt sidan som de stora frågorna får plats i mitt liv ocg ges möjlighet att påverka inriktningen på mitt liv.

Långfredagen ger mig alltid inte bara ett steg åt sidan utan ett stort kliv. Jag står inför det störta undret som någonsin har hänt. Någon dog för mig! Det är stort!!

 

JAG ANAR LJUSET. JAG ANAR LIVET - DET NYA LIVET!

Ovido - Quiz & Flashcards