Alla inlägg den 20 maj 2017

Av Leijon - 20 maj 2017 11:34

Ja jag säger då det. Tyngdlagen vad ska den vara bra för? Ja, ja jag vet att det är bra att vi inte måste sväva tyngdlöst som i rymden osv.

Men idag när man nått den aktningsvärda åldern av 55 så är det en sanning att tynglagen sätter sig mer på vissa ställen på kroppen, men det var egentligen inte det jag skulle skriva om idag, utan mitt fantastiska tårtbak.

Min dotter fyllde år i veckan och vi ska fira henne i eftermiddag. Eftersom hon har fullt upp med heltidsjobb, småbarn och fibromyalgi så fixar jag tårtan.

Jag bestämde mig för en hallonmoussetårta- Det blev väl bra - grunden sen skulle jag dekorera den med mycket färska bär och grädde.

 

Hittade svenska jordgubbar på torget - så fantastiskt goda!! Blåbär och hallon fick köpas på coop.

Hem och dekorera. La på bären och började spritsa grädden på kanterna. När jag gör ett vrid på tårtan ramlar  den spritsade grädden ner! Svor en ramsa och tryckte fast den och spritsade fint ovanpå.

In med hela tårtan i kylen.

Tittar till den efter ett tag - då ligger all den spritsade grädden som en krans runt längst ner på hela tårtan. Ja ja smaken är det väl inget fel på hoppas jag! Bären sitter fast ovanpå i alla fall.

Ytterligare en Melkerdag i mitt liv - hoppas att den inte fortsätter!


Jag dimper tungt ner i stolen på altanen med en mugg kaffe i handen. Också en del av tyngdlagen - att dimpa ner i stolen alltså.  

Ovido - Quiz & Flashcards