Alla inlägg den 29 maj 2017

Av Leijon - 29 maj 2017 08:38

Det är så vackert ute nu och man kan bara njuta av allt skapelsen bjuder. Nu väntar sol och bad och härliga utflykter och grillkvällar i goda vänners lag och jag älskar`t.


Det fanns en tid när jag inte njöt av den antågande sommaren utan kände ångest och tomhet.

Jag fyllde varje ledig dag med något för att slippa möta ångest och hopplöshet. Ofta bröt jag min semester och började jobba tidigare p g a att slippa tänka. Förmodligen är detta en del av att jag nu är sjukskriven.

Kan inte sticka under stol med att det fortfarande känns i magtrakten när sommaren är på gång. Men tack vare att jag nu tagit fram allt i ljuset och jobbar med det är det inte lika smärtsamt längre.

Det är jobbigt för mig att ha tomma dagar annars också. Det stora problemet är att jag måste ha tomma dagar annars orkar inte jag och framförallt min hjärna med tillvaron. Men det är svårt för då kommer den förödande ensamheten som jag ofta längtar efter men ändå inte kan hantera - återvändsgränd.

Det är svårare nu när jag inte kan slappa med att läsa en god bok för koncentrationen är borta. 


Tänk på att det kan finnas personer i din närhet som verkligen inte kan hantera sommaren men håller ett krampaktigt tag i den mask som finns för att ingen ska se. Kanske säger personen att den är upptagen och har inte tid. Ibland är det inte sant - det är bara ett tappert försök att verka normaliserad. Att passa in i mallen.

Det finns många som kämpar tysta kamper i sitt inre men har ett glatt yttre. Det finns dom som inget hellre vill än att följa med på resor men kanske inte har råd även om personen alltid bjuder stort och köper mycket presenter. Allt för att vara normaliserad.



 

Det finns personer som inget hellre vill än följa med ut i båten eller bada men skäms så mycket för sin kropp att den artigt tackar nej på grund av full almanacka. Allt för att vara normaliserad.

Det finns personer som inget hellre vill än att få gå på konserter men inte har råd eller inte klarar av ljudnivån. Den personen är inte tråkig utan ensam med sin kamp.

Det finns personer som inte har råd att köpa nya fina sommarkläder och känner därför sig utanför på fester och andra stora tillställningar att den avstår. Det normala är för dyrt.

Jag skulle kunna vara denna person eller kanske du är den personen.


Det jag vill säga till den personen är; Var ärlig mot dig själv och mot din omgivning! Du är inte normaliserad DU ÄR UNIK och det är helt fantastiskt. Det finns bara EN som du! Säg som det är, våga be om hjälp! Våga lägga korten på bordet. Du har allt att vinna!

 

Min bästa väninna och bonusdotter och barnbarn och hela min knasiga storfamilj betyder oerhört mycket för mig samt alla goda nära vänner som finns i min närhet. Tack för att ni finns!! Ni vet att jag inte är normaliserad utan helt unikt knäpp och det står jag för!!

Ovido - Quiz & Flashcards