Alla inlägg den 30 maj 2017

Av Leijon - 30 maj 2017 14:54

Denna gråa dag med regn har jag sysslat med lite undersökning av de nyaste inom new age (ta inte detta för allvarligt)

AT-ister

En nybildad sekt främst bestående av läkarstudenter. Sysslar mycket med healing och inuti-kroppen-upplevelser: Mantra: Två-alvedon-och-ring-mig-i-morgon-två-alvedon-och-ring-mig-i-morgon.

Protestanter

En sammanställning av äldre kvinnor, som förlorat en eller flera kroppsdelar. Väntar på kapten kroks återkomst.

Assatro

Utövarna kallar sig för nyckelbarn och försöker under sina samlingar komma till rätta med låsningar av olika slag.

Pressbyråtianer

Kallas ibland lite skämtsamt för "gottegrisar". Heliga platser: Järnvägsstationer. Heliga skrifter; Vecko-revyn och Häntextra

Cyklister

Enligt dessa går allt i cykler. Försöker förena DBS med PMS. Deltar i de stora mötena Vätternrundan och Kretsloppet. Drar gärna stora växlar på sitt budskap om att allt går igen.

Demokrater

Denna något förlegade sekt drar nu till sig allt fler rockmusiker. Dessa fastnar ofta i ett tvångsmässigt skickande av kassetter til skivbolaget. streemtjänster anses komma direkt från den onda makten.

Hulliganer

Hyllar fetman som ett heligt tillstånd. Ju fetare dessto heligare. Helig rit; Att äta.äta och äta. Heliga platser: Gatukök och pizzerior.

Vägganer

Är verkligen på tapeten. Kända för att under extatiska möten klättra på väggarna. Många av medlemmarna har dock lämnat sekten efter att ha satsat för hårt och gått in i väggen. Helig plats:Wall street. Heliga skrifter: Väggtidningar och väggalmanackor.

Musselmaner

Ett slutet sällskap, där alla tiger. Väldigt svårt att komma innanför skalet på medlemmarna. Söker efter pärlorna i tillvaron. Helig föda: Pizza Marinara

Yogga

Medtitationsform som innebär att man försätter sig i trans genom långsamt springande gärna i säckiga bomullskläder.

Tjabanism

Ungdomlig trend med religiösa undertoner. Syftar till att minimalisera kommunikationen med omvärlden. Mantra: tja-ba-läget-tja-ba-läget-tja-ba-läget

Medister

Medlemmar av en tysk sekt som praktiserar rena korvstoppningsmetoden. Ger ut tidningen Die Wurst.

Purétanter

Hyllar det lösa och fluffiga tillståndet framför det fasta. Försöker hela tiden pressa sig. Helig skrift: Första Mosebok.

 

Ja det var ett litet urval av det nyaste inom New age - allt är inte vad det synes vara! Finns all anledning att se spöken mitt på ljusa dan.

Ovido - Quiz & Flashcards